Nyhedsarkiv

Svanemærkede hvide døre fra Stark på en skovbaggrund
mandag 30-03-2020

Markedets første svanemærkede døre kommer fra STARK

Svanemærket byggeri boomer, og for entreprenører og håndværkere er lanceringen af STARKs nye RAW døre en særligt god nyhed. De nye døre og karme er certificeret med Svanemærket, og derfor kan de fx umiddelbart indgå i svanemærket byggeri uden yderligere dokumentation.

Læs mere
Grå tekst Coronavirus på lysegrå baggrund
onsdag 25-03-2020

Miljømærkning Danmark og COVID-19

Selv om store dele af Danmark – og resten af verden – lige nu er lukket ned, fortsætter Miljømærkning Danmarks arbejde med miljømærkerne. Det betyder, at I stadig kan kontakte os, hvis I fx overvejer at søge om en certificering, ønsker vejledning til brug af mærkerne i markedsføring eller har spørgsmål til miljømærkerne.

Læs mere
Katalog med svanemærkede og EU-blomsten møbler til kontor, institutioner og private hjem
tirsdag 24-03-2020

Nyt og opdateret inspirationskatalog med miljømærkede møbler

Svanemærket og EU-Blomsten bidrager til FN’s Verdensmål, og hvis du er indkøber i en privat eller offentlig virksomhed, har du måske bæredygtige forbrugs- og produktionsformer (mål 12) i fokus. Men hvilket udvalg findes der, hvis du fx søger bæredygtige møbler til kontoret, kantinen eller daginstitutionen? Eller hvis du skal etablere en bæredygtig legeplads?

Læs mere
Bæredygtig skovbaggrund med logoer, der viser Svanemærket og EU-Blomsten som en del af Regeringens klimapartnerskaber
fredag 20-03-2020

Miljømærkerne er med i erhvervslivets klimaanbefalinger

De fleste af regeringens klimapartnerskaber har netop offentliggjort deres klimaanbefalinger. Og store dele af erhvervslivet peger på, at Svanemærket og EU-Blomsten er en del af klimaløsningen – både når det kommer til omstilling til cirkulær økonomi, grønne offentlige indkøb samt enkel og præcis forbrugeroplysning om det gode klimavalg.

Læs mere
Svanemærket emballage til flydende fødevarer
onsdag 18-03-2020

Tetra Pak først med svanemærket drikkevareemballage

Den svenske emballagegigant Tetra Pak er først i verden med svanemærket drikkevareemballage. Drikkekartonen "Tetra Rex® Plant-based” er lavet af fornybare råvarer, lever op til skrappe kemikaliekrav og er designet med henblik på recirkulering af emballagen.

Læs mere