Nyheder

Her kan du læse om alt hvad der rører sig inden for miljømærkning. Det kan være nye forslag til kriterier, kampagnesamarbejder, produktnyheder og en oversigt over de nyeste test af miljømærkede varer. Tilmeld dig evt. vores elektroniske nyhedsbrev, der udkommer en gang i kvartalet.

Er du fra pressen. Se pressekontakt.

Metro Service modtager deres licens på svanemærket vaskehal til tog
onsdag 01-04-2020

Metro Service først med svanemærket togvaskeanlæg

Med knap 79 millioner passagerer i 2019, flotte nye stationer og 98 % rettidige afgange kan man roligt sige, at det kører for den københavnske Metro. Med til drift og vedligeholdelse hører dog også opgaver, som mange nok ikke tænker over – fx vask af togene. Her besluttede Metro Service at minimere miljøbelastningen fra deres togvaskeanlæg med en Svanemærke certificering.

Læs mere
Svanemærkede hvide døre fra Stark på en skovbaggrund
mandag 30-03-2020

Markedets første svanemærkede døre kommer fra STARK

Svanemærket byggeri boomer, og for entreprenører og håndværkere er lanceringen af STARKs nye RAW døre en særligt god nyhed. De nye døre og karme er certificeret med Svanemærket, og derfor kan de fx umiddelbart indgå i svanemærket byggeri uden yderligere dokumentation.

Læs mere
Grå tekst Coronavirus på lysegrå baggrund
onsdag 25-03-2020

Miljømærkning Danmark og COVID-19

Selv om store dele af Danmark – og resten af verden – lige nu er lukket ned, fortsætter Miljømærkning Danmarks arbejde med miljømærkerne. Det betyder, at I stadig kan kontakte os, hvis I fx overvejer at søge om en certificering, ønsker vejledning til brug af mærkerne i markedsføring eller har spørgsmål til miljømærkerne.

Læs mere
Katalog med svanemærkede og EU-blomsten møbler til kontor, institutioner og private hjem
tirsdag 24-03-2020

Nyt og opdateret inspirationskatalog med miljømærkede møbler

Svanemærket og EU-Blomsten bidrager til FN’s Verdensmål, og hvis du er indkøber i en privat eller offentlig virksomhed, har du måske bæredygtige forbrugs- og produktionsformer (mål 12) i fokus. Men hvilket udvalg findes der, hvis du fx søger bæredygtige møbler til kontoret, kantinen eller daginstitutionen? Eller hvis du skal etablere en bæredygtig legeplads?

Læs mere
Bæredygtig skovbaggrund med logoer, der viser Svanemærket og EU-Blomsten som en del af Regeringens klimapartnerskaber
fredag 20-03-2020

Miljømærkerne er med i erhvervslivets klimaanbefalinger

De fleste af regeringens klimapartnerskaber har netop offentliggjort deres klimaanbefalinger. Og store dele af erhvervslivet peger på, at Svanemærket og EU-Blomsten er en del af klimaløsningen – både når det kommer til omstilling til cirkulær økonomi, grønne offentlige indkøb samt enkel og præcis forbrugeroplysning om det gode klimavalg.

Læs mere